Man dömd för grova sex-sms till kvinnor

I vintras fick några kvinnor i Roslagen flera meddelanden och sexsamtal från en främmande man.

Nu har en 61-årig man dömts för sexuellt ofredande.

Under några dagar i feb­ruari i år bombarderade den 61-årige mannen tre kvinnor, en Vaxholmsbo och två kvinnor i Täby, med en rad grova sexmeddelanden bland annat via SMS.

Nu har mannen, som är hemmahörande i norra Stockholm, dömts av Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande.

Bland annat skickade han minst 20 grova SMS till de båda Täby­kvinnorna, en mor och hennes tonårsdotter, och ringde dessutom dottern flera gånger.

I meddelanden skrev mannen bland annat ”Jag vet att du är 15 år men jag vill ha dig ändå”, kallade flickan ”hora”, erbjöd henne pengar mot sex och upp­manande henne att ”skita i skolan” och låta sig hämtas upp av honom,

Dottern, som inte alls känner mannen, har berättat att hon upplevde sam­talen som mycket obehagliga.

Enligt polisutredningen ringde mannen från ett dolt nummer och blev aggressiv när flickan försökte avvisa honom.

Kvinnan i Vaxholm fick å sin sida ta emot två tre grova SMS och ett röstmeddelande från 61-åringen där han uppmanade henne att ha sex med honom.

Av polisutredningen fram­går att det inte har funnits någon koppling mellan mannen och de tre kvinnorna, utöver att mannen tio år ­tidigare varit arbetskamrat med mamman i Täby.

Den 61-årige mannen, som har en chefsbefattning, har skyllt sitt beteende på att han varit berusad vid tillfällena och ”pressad på jobbet”.

Han säger sig heller inte ha något ”jätteminne” av att ha skickat SMS:n.

När det gäller ofredandet av flickan och kvinnan i Vaxholm säger han sig dessutom ha förväxlat deras telefonnummer med en kvinnlig bekants – som enligt honom ville ha sex­samtal.

I fallet med Vaxholmskvinnan valde tingsrätten att tro på mannens historia att han blandat ihop numren, trots att Vaxholmskvinnans namn framgått av hälsningsmeddelandet innan röstbrevlådan startat.

Där­emot fälldes mannen för ofredande av de två Täbykvinnorna. Domen i Attunda tingsrätt blev skyddstillsyn och samhällstjänst. Han ska dessutom betala totalt 12 000 kronor i skadestånd till de två Täbykvinnorna.

Mannen har själv förklarat att han inte anser sig vara i behov av vård för sitt beteende.

Av domen framgår att 61-­åringen tidigare dömts i Solna tingsrätt för att ha hotat en kvinna med en kol­syrepistol.

Två nämndemän i Attunda tingsrätt var skiljaktiga och ansåg att han i stället borde ha dömts till fängelse eftersom ofredandena varit allvarliga och det rörde sig om återfall i integritetskränkande brottslighet.

Jag vet att du är 15 år men jag vill ha dig ändå.61-åringen