Man dömd för misshandel av sin sambo

Solna tingsrätt dömde mannen till villkorlig dom som kombineras med 100 timmars samhällstjänst.
Solna tingsrätt dömde mannen till villkorlig dom som kombineras med 100 timmars samhällstjänst.
En man i 45-årsåldern slog och tog strypgrepp på sin sambo i deras bostad i Bromma. Han har nu dömts till villkorlig dom av Solna tingsrätt.

Det var tidigare i år som misshandel begicks i parets bostad i Bromma. Mannen och kvinnan grälade och han kände sig provocerad. Det slutade med att han slog henne flera gånger på kroppen och tog strypgrepp om hennes hals.

Mannen är i 45-årsåldern. Vid rättegången i Solna tingsrätt medgav han att han använt våld mot sin sambo. Han hävdade till sitt försvar att han inte var ute efter att skada.

Kvinnan berättade vid rättegången att strypgreppen gav hennes andningssvårigheter. Han sa dock att kränkningen var värre än själva smärtan. Misshandeln resulterade ändå i flera blåmärken på axeln och överarmen.

Att mannen kände sig provocerad vid tillfället fäster tingsrätten inte någon vikt vid. Misshandeln betecknas som allvarlig och ha ett straffvärde på tre månaders fängelse.

Tingsrätten bedömer att risken för återfall i brott är låg och att mannen är lämpad för att utföra samhällstjänst. Domen blev därför villkorlig kombinerad med 100 timmars samhällstjänst.