Man dömd till fängelse för knivattack

Natten till den 5 april i år blev en man svårt knivhuggen i Blackeberg. Nu har en 28-åring dömts för knivattacken.
Natten till den 5 april i år blev en man svårt knivhuggen i Blackeberg. Nu har en 28-åring dömts för knivattacken.
Den 28-årige mannen knivhögg en annan man i buken. Nu har Solna tingsrätt dömt 28-åringen till tre års fängelse för grov misshandel.

Natten till den 5 april blev en man knivhuggen på Holbergsgatan i Blackeberg. Mannen fick skador i ansiktet och buken. En 28-årig man åtalades för brottet vid Solna tingsrätt. Åklagaren ansåg att misshandeln var så grov att det kan ha rört sig om mordförsök.

Men Solna tingsrätt dömde i stället nyligen 28-åringen mot sitt nekande för grov misshandel. De två männen ska tidigare samma kväll ha bråkat utan att någon gick till fysisk attack. 28-åringen återkom en stund senare knivbeväpnad och begick misshandeln på Holbergsgatan.

Till stöd för den fällande domen anger tingsrätten att offret lämnat en logisk och övertygande redogörelse för händelseförloppet. Det fanns personer i närheten när misshandeln begicks men ingen kunde i rätten peka ut gärningsmannen. Att 28-åringens mobiltelefon varit uppkopplad mot basstationer kring Blackeberg vid tidpunkten för brottet bidrog till den fällande domen.

Han dömdes till tre års fängelse för grov misshandel och ska betala ett skadestånd till offret på cirka 57 000 kronor. Vid samma rättegång dömdes han även för att förra året ha stulit en handväska från en kvinna i Lund.