ANNONS

Man döms efter bilrån

Bilisten blev stoppad på Västergöksvägen av en pistolbeväpnad rånare, som tilltvingade sig bilen.

Nu har en 20-åring dömts för bilstölden.
ANNONS

Det var under natten till den 29 augusti som tre unga män färdades i bilen på Västergöksvägen i Nälsta när de såg en man som verkade vara på väg över gatan i höjd med busshållplatsen Inspektorsbacken.

Men i stället för att korsa vägen ställde mannen sig mitt framför bilen och den 18-årige föraren från Spånga saktade ned och stannade till framför mannen.

Mannen tog fram något ur fickan som han ville visa för de unga männen i bilen. 18-åringen öppnade förardörren och frågade vad han ville.

Då skrek mannen ”ut ur bilen” och föraren förstod att det var en pistol som han viftade med mot bilen, enligt polisförhör med de drabbade.

Männen klev ut ur bilen och rånaren satte sig vid förarsätet och körde i väg i riktning mot Vinsta.

Under nästföljande dag fick den misstänkte rånaren bensinstopp i Nykvarn och frågade några vid en bensinstation om hjälp. Men då han inte visste om bilen var diesel- eller bensindriven fattade de hjälpande männen misstankar. Misstankarna blev starkare när 20-åringen såg att en polispatrull var borta vid bilen. ”Fan, jag har ju narkotika i bilen, jag får ringa taxi” ska han då ha ropat enligt domen.

Polispatrullen hade av en slump kört förbi den tomma bilen, som stod parkerad med varningsblinkers vid Nykvarns trafikplats. Genom fönstret såg polisen ett par registreringsskyltar som vid en slagning visade sig tillhöra bilen som blivit stulen under natten.

Då kom en av de hjälpande männen fram till polisen och berättade om att den ”skumma” 20-åringen åkt i väg med taxi.

Men han hann inte långt – poliserna hann stoppa taxin på väg från bensinstationen. Patrullen ringde till Västerortspolisen, som bekräftade att det mycket väl kunde vara samma man som rånade bilen i Nälsta under natten.

ANNONS

I går, tisdag, hölls rättegången och efteråt meddelades domen muntligt. 20-åringen dömdes för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, mot sitt nekande. Eftersom han redan var dömd till villkorlig dom för ett annat brott, undanröjdes den domen. Påföljden för de två brotten blir i stället totalt ett års fängelse.

– Vi har inte hunnit prata ihop oss än, men jag skulle tro att vi kommer att överklaga, säger mannens advokat.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.