Man får fängelse för hustrumisshandel

Solna tingsrätt har dömt en man i 20-årsåldern till fängelse i ett år och tre månader för att vid upprepade tillfällen har misshandlat sin gravida flickvän.

Enligt domen har mannen misshandlat sin gravida flickvän vid fyra tillfällen i år.

Den första misshandeln skedde den i våras. Då kom mannen hem till lägenheten i Hässelby och svor. Kvinnan hade inte städat och han gav henne därför flera örfilar, enligt somen.

Den sista misshandeln skedde i somras. Enligt domen tog mannen då en kniv, viftade den mot kvinnan för att sedan lägga kniven mot hennes kind. En stund senare riktade han knivspetsen mot magen. När kvinnan försökte backa undan knuffade mannen henne så att hon ramlade. Därefter misshandlade mannen henne på toaletten i flera timmar, enligt domen. Mannen gömde också kvinnans mobiltelefon. Det var först när mannen sov som kvinnan lyckades smyga ut ur lägenheten.

Enligt tingsrätten slog mannen vid flera tillfällen kvinnan för att hon inte hade gjort som han hade sagt att hon skulle göra. Detta är enligt tingsrätten handlingar som leder till sänkt självkänsla och därför döms han för grov kvinnofridskränkning.

Mannen själv har förnekat de flesta av brotten.