Man förföljde flickor i Åkeshov

Polisen larmades till Åkeshov efter att två skolelever råkat ut för en närgången man.
Polisen larmades till Åkeshov efter att två skolelever råkat ut för en närgången man.
En man närmade sig skolelever från Nya Elementar då de var på väg till idrottslektionen. Flickorna blev rädda och händelsen polisanmäldes.

Det har samtidigt kommit in flera anmälningar om blottare under våren i Bromma.

Flickorna från Nya Elementar var den 16 maj på väg till idrottslektionen då en man kom fram och gick väldigt nära dem. Barnen upplevde situationen som obehaglig och tog sig tillbaka till skolan och sökte upp vuxna.

Skolan polisanmälde genast händelsen och en polispatrull kom dit och sökte förgäves efter gärningsmannen.

”Vi informerade föräldrarna att vara uppmärksamma och prata med sina barn runt detta. Vi pratade även med alla elever om denna händelse” skriver Nya Elementars rektor Mikael Odin i ett mail till Mitt i Bromma.

Det finns ingen uppgift om att denne man var en blottare. Däremot har Mitt i Bromma denna vår berättat om flera anmälningar om blottare som har rört sig i Bromma. Den 30 april råkade en kvinna ut för en maskerad blottare nära Islandstorgets tunnelbanestation.

I april kom flera anmälningar in mot en blottare som setts i närheten av Brommaplan och Abrahamsberg. Enligt signalementet är han 50-årsåldern och korpulent.

I måndags var polisen ute på en förskola i Norra Ängby och varnade för en blottare i 20–30-årsåldern som rör sig i Åkeshov och Norra Ängby. Uppgiften kommer från en privatperson i Facebookgruppen Bromma Kyrka. Enligt uppgift har han blottat sig för mellanstadieflickor och har mest synts till från 13-tiden och framåt på dagarna.

Stefan Berg vid lokalpolisområde Vällingby bekräftar att man tagit kontakt med förskolor.

– Förskolepersonalen är utomhus mycket med barnen. Vi uppmanar dem att ringa polisen om de ser något misstänkt. För att lösa den här typen av brott behöver vi ofta hjälp från allmänheten, säger han.