Män försökte råna växlingskontor

Två beväpnade män försökte råna ett ­växlingskontor i Husby i torsdags. En av rånarna skadade en anställd med en yxa.

Larmet kom till polisen klockan 11.10 i torsdags. Två maskerade och beväpnade män försökte råna ett växlingskontor på Trondheimsgatan i Husby. En av männen var beväpnad med yxa, den andre med ett ­pistolliknande vapen.

En anställd blev skadad i axeln av yxan och behövde hjälp, berättar Albin Näverberg vid polisens länskommunikationscentral.

Mannen ska enligt polisen ha blivit slagen med baksidan av yxan, den så kallade klacken.

– Det är fruktansvärt och oacceptabelt att det här händer. Det har hänt förut att vi haft inbrott och att de försökt ta sig in, men den här gången gick de ännu längre, säger en kvinna som arbetar inom företaget.

Rånarna fick inte med sig någonting. De försvann därifrån i en grön personbil. Det är oklart i vilken riktning som ­bilen körde.

Polisen söker nu vittnen till händelsen.

I tisdags slog två beväpnade personer till mot en butik med växlingskontor i Akalla. De ska också ha hotat personalen i butiken med ett pistolliknande föremål. Gärningsmännen sprang sedan därifrån. Inte heller den gången fick rånarna med sig ­något.

Även den 21 augusti utsattes en kiosk vid Hjulsta tunnel­banestation för ett rån. Två män beväpnade med kniv och ­pistolliknade föremål sprang sedan därifrån. Brottet rubriceras som grovt rån.