Man friad för knarkgömma – dömd ändå

En 58-årig man från Kista har dömts till fängelse i två år och sex månader efter att ha förvarat amfetamin och cannabis i sin lägenhet. Polisen kom honom på spåren efter ett gripande i Skärholmen den 21 december förra året.

Tips från allmänheten om att det skulle finnas en narkotikagömma i ett skogsparti i Skärholmen gjorde att polisen kunde hitta gömman med nära 4 kg amfetamin.

Samtidigt satte de området under bevakning i väntan på att någon skulle komma och hämta partiet. Och strax innan man skulle ge upp spaningarna för dagen kom 58-åringen gående i riktning mot gömman.

Med sig hade han en 20-årig kvinnlig bekant och enligt åtalet fick någon av de två syn på polisen och båda gick därifrån. De greps strax därpå.

Senare gjordes husrannsakan hemma hos mannen och polisen hittade då mer narkotika och 131 600 kronor i kontanter.

Både mannen och kvinnan nekar till att de skulle känt till att det låg narkotika i skogen.

Bägge två är kända för sitt amfetaminmissbruk sedan tidigare och tingsrätten anser det vara osannolikt att det skulle vara en tillfällighet att det två skulle ha råkat komma i närheten av narkotikaagömman.

Men bevisningen var enligt rätten inte tillräcklig för en fällande dom för de gärningar som avser amfetaminet i skogspartiet.

Däremot räckte mängden narkotika i lägenheten för att mannen skulle dömas för grovt narkotikabrott.

Strax innan man skulle ge upp spaningarna för dagen kom 58-åringen gående.