Man greps efter ny skjutning på gatan

Återigen har det varit skottlossning i söder­ort. En misstänkt person greps efter en jakt som slutade i Rågsved.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att fler poliser ska befinna sig på olika platser i söderort eftersom man befarar ökat våld efter morden i Örby och Östberga.

Men skjutningarna på öppen gata fortsätter. Förra tisdagen sköt en man mot en bil på Ålgrytevägen i Bredäng. I den beskjutna bilen satt två män.

Redan samma dag grep polisen en 24-årig man som är misstänkt för skottlossningen. Han greps i Rågsved efter en biljakt. I fredags häktades han misstänkt för försök till mord.

Den misstänkte skytten har anknytning till den mördade 22-åringen i Örby.

Polisen tror att händelsen i Bredäng har koppling till de två morden i mitten av september, i Örby respektive Östberga.

– Det är ett bråk mellan två kriminella nätverk som inte kommer överens. Ibland blossar det upp, sedan kan det vara lugnt ett tag, säger Lars Byström vid länskriminalpolisen.

Med tanke på var dåden har ägt rum misstänker polisen att minst ett av gängen har sin bas i söderort.

– Vi vill inte peka ut några stadsdelar, men det är väldigt koncentrerat till södra Stockholm. Det är ingen vild gissning att den ena grupperingen har stark anknytning till ett av områdena, säger Lars Byström.

Det är ett bråk mellan två kriminella nätverk som inte kommer överens.

renovering av rågdalens parklek skjuts upp igen

Snösätra Parken Rågdalen lämnades åt sitt öde efter att byggherrar hoppat av renoveringsprojektet. Men i somras kom arbetet äntligen igång med den sista etappen av renoveringen av parkleken.

Men nu står byggmaskinerna stilla igen. I ett utlåtande från stadsdelen står det att man dessvärre inte hann klart med renoveringen under sommaren och för att slippa fördyrande vinterkostnader ska arbetet återupptas först nästa sommar.

Hade 8 000 smuggelcigaretter

Söderort En man från Bandhagen döms för att totalt ha haft 8 000 cigaretter, snus och vattenpipstobak i sitt lager som inte blivit skattade.

Mannen säger att trots det låga priset som han fick köpa tobaken för hade han inte reflekterat över att varorna inte beskattats.

Nu döms han till dagsböter på nästan 12 000 kronor.