ANNONS

Man greps för nya brott mot tiggare

Den 25-årige man som i våras dömdes för att ha hotat och trakasserat EU-migranter i Kista har gripits igen. Han misstänks för flera nya fall av misshandel och hot.
ANNONS

Den 25-årige mannen hotade och trakasserade EU-migranter i Kista i våras. Han dömdes till skyddstillsyn efter att ha hällt tändvätska på en grupp EU-migranter och hotat att döda dem.

Nu är mannen åtalad på nytt. Enligt åtalet fortsatte han genast med trakasserierna mot EU-migranter i Kista efter domen i våras.

I juni greps 25-åringen misstänkt för att ha misshandlat en tiggare i Kista. Han satt häktad i fem dagar, varpå han släpptes. Redan dagen efter ska han enligt åtalet ha hotat en person och misshandlat en annan vid Kista galleria.

Han åtalas också för att ha uttalat rasistiska hot mot en polisman. Mannen nekar till de brotten.

Kort efter det att åtalet lämnades in förra fredagen greps mannen igen för två nya attacker mot tiggare, denna gång i centrala Stockholm.

Enligt polisanmälan ska han ha slagit och sparkat en tiggare blodig utanför Coop Konsum på Odenplan och senare på kvällen misshandlat en annan med ett tillhygge utanför Åhléns city.

– Målsäganden fick ett jack i huvudet som behövde sys på sjukhus, säger Peter Klavebäck stationsbefäl vid Citypolisen.

Mannen greps av väktare och lämnades över till polis. Han har nu häktats misstänkt för bland annat grov misshandel, men hävdar själv att det var i självförsvar.

ANNONS

Blottare greps på Järvafältet

Akalla Polisen har gripit en man misstänkt för minst två fall av sexuellt ofredande. Mannen ska ha blottat sig för unga kvinnor, och greps på bar gärning på Järvafältet utanför Akalla under förra helgen. Polisen utreder nu om mannen kan knytas till andra fall av blottning längre bak i tiden. Mannen är under utredningen försatt på fri fot.

Under sommaren har flera blottare härjat i Stockholm, och västerort har varit särskilt drabbat. Bara under juli och augusti anmäldes nio fall till polisen.

Målsäganden fick ett jack i huvudet som behövde sys på sjukhus.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.