ANNONS

Män greps med 489 stockar snus

De två männen höll på att lasta in väska efter väska i en bil när polisen slog till.

I bilen hittades 489 stockar snus.

En 50-årig Albybo har nu dömts till tre månaders fängelse.
ANNONS

När polisen kom åkande på parkeringen utanför tunnelbanan i Alby fick de se hur två män lastade in väskor i en bil. När de kontrollerade saken visade det sig att det rörde sig om stora mängder snus och rulltobak – inte mindre än 489 stockar snus och 232 förpackningar rulltobak. Varorna hade köpts på en Finlandsbåt.

– Vid den här typen av fall handlar det oftast om att man ska sälja tobaken till små närbutiker eller ifrån bostäder, säger åklagare Jonas Peterson.

Utredningen pekar på att lasten med tobak skulle säljas till butiker i Malmö. Utanför t-banestationen i Alby träffade den 50-årige mannen också en Malmöbo som kommit dit med bil.

Båda männen, som greps den 5 september, har förnekat brott. Albybon har i förhör berättat att han varit på rekreationsresa på Ålandsfärjan tillsammans med sin fru och dotter, samt tio män som alla hade problem av olika slag, bland annat depressioner. Albybon hävdar att de tio männen köpte 20 stockar snus var och att han fått i uppdrag att leverera dem vidare så att snuset kom till männens kompisar i Malmö.

Malmöbon har i förhör sagt att han inte visste vad som fanns i väskorna som packades in i bilen.

Södertörns tingsrätt pekar på en mängd omständigheter som talar emot männens berättelser. Bland annat har båda männen i inledande förhör berättat att Malmöbon kommit till platsen för att köpa snus.

Tingsrätten dömde Albybon till fängelse i tre månader för tullbrott och olovlig befattning med smuggelgods. Malmöbon dömdes till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst.