ANNONS

Man gripen för nio bilrån

Mannen har tagit kontakt med personer som annonserat ut sina lyxbilar på Blocket. De har stämt möte och sedan har mannen rånat dem på bilarna.

Nu har polisen gripit en man som är misstänkt för nio fall av bilrån alternativt grov stöld - de flesta i söderort.
ANNONS

En man som skulle sälja sin Audi bestämde träff med en potentiell köpare vid Preem i Högdalen en onsdagskväll i april. Men köparen skulle visa sig ha ohederliga avsikter. Han slet ut bilägaren från förarplatsen och stal fordonet. Ägaren hängde kvar i bilen en stund och fick skrubbsår när han släpades på marken.

Nu har sektionen för grova brott i polisområde Stockholm Syd har nystat upp en stor bilrånshärva. En man i 30- till 40-årsåldern är gripen och anhållen, misstänkt för nio fall av bilrån alternativt grov stöld, varav två i Högdalen.

– Han har sökt upp personer som ska sälja sina bilar via Blocket och bestämt träff. Sedan har han antingen stulit bilen genom våld eller hot om våld, eller bara genom att ta bilnycklarna och köra därifrån, säger Anders Poltén, kriminalkommissarie vid polisområde Stockholm syd.

Mannen har riktat in sig på mycket exklusiva och dyra bilar som Lexus, Audi A6 och Porsche.

Rånen och stölderna har ägt rum under de senaste två månaderna. Två av dem i Högdalen och tre i Bagarmossen. Övriga har skett i Huddinge, Haninge, centrala Stockholm och Spånga.

Polisen misstänker att han ligger bakom fler bilrån än de nio som han nu har anhållits för.

– Vi vill gärna komma i kontakt med människor som kan ha utsatts för den här mannen, säger Anders Poltén och uppmanar dem att höra av sig till polisen.

Polisen vill också varna människor för den här typen av stölder och rån.

Enligt Anders Poltén var det inre spaningsarbete som ledde fram till gripandet av mannen. Han är mycket nöjd med resultatet, särskilt som flera av ärendena var nerlagda.

ANNONS

– Två spanare har jobbat med inre spaning och kommit fram till den här personen. De har spanat mot honom och dessutom har andra omständigheter stärkt misstankegraden mot honom, säger han.

– Jag är väldigt nöjd med det arbete som de här polismännen har gjort. Flera av ärendena var nerlagda.

Häktingsförhandlingar mot mannen kommer att hållas i Södertörns tingsrätt.

Fakta

Flest fall i söderort

Här skedde bilrånen/stölderna:

Två fall i Högdalen

Tre fall i Bagarmossen

Ett i Huddinge

Ett i Haninge

Ett i centrala Stockholm

Ett i Spånga

Källa: Polisen
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.