ANNONS

Man häktad för mordet i Hökarängen

Kroppen hittades i skogen nära Hauptvägen.
Kroppen hittades i skogen nära Hauptvägen.
En 38-årig man har häktats i sin frånvaro misstänkt för mordet på den flicka som hittades i skogen i Hökarängen i slutet av maj.
ANNONS

Identiten på den döda som hittades i ett skogsområde nära Hauptvägen i Hökarängen den 30 maj är nu fastställd. Det handlar enligt åklagaren Tomas Malmenby om en 16-årig flicka.

– Vi har haft en uppfattning om vem hon var men identiteten blev helt fastställd först i går eftermiddag genom DNA, säger Tomas Malmenby till Mitt i.

Under dagen har en häktningsorder utfärdats mot en 38-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen, som enligt åklagaren är medborgare i Afghanistan, är ännu på fri fot.

– Jag anhöll honom i sin frånvaro redan 3 juni. Sen har vi sökt efter honom på olika platser i landet utan att hitta honom. Häktningen syftar bland annat till att kunna gå ut med en internationell efterlysning, förklarar Tomas Malmenby.

Ni tror inte han är kvar i landet?

– Vi vet inte.

Enligt åklagaren kände den misstänkte och den 16-åriga flickan varandra. Mannen uppges ha bott i Sverige en tid medan flickan sökte asyl som ensamkommande i höstas.Även hon ska enligt åklagaren vara från Afghanistan. Hon bodde i Farstaområdet och åklagarens teori är att hon dödades mellan den 17 och 18 mars.

– Hon anmäldes förvunnen av närstående den 19 mars.

Åklagaren vill inte gå in på vad misstankarna mot 38-åringen grundar sig på. Inte heller vilket motiv som tros ligga bakom mordet.

ANNONS

– Det finns uppgifter i utredningen om vad som skulle kunna vara motiv men det är inget jag vill gå in på nu.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.