Min lokala hjälte

Man knivskars i gräl om cigarett

Ett gräl om cigaretter ledde till att en man knivhöggs svårt av en 26-åring. Nu har mannen dömts till fängelse för försök till dråp.

Iklädd endast ett par blodiga mjukisbyxor, med bar överkropp och en stor nedblodad kökskniv i handen ringde mannen på hos en granne.

– Ring efter ambulans, de håller på att dö däruppe, sa mannen.

Polisen som kom till platsen lyckades efter ett tag att avväpna den 26-årige mannen. Inne i en lokal i närheten fann polis och ambulanspersonal ytterligare två män. En av dem, en 36-åring, var svårt skadad.

Det hela utspelade sig i januari och versionerna om vad som egentligen hänt går isär. Två av männen åtalades, en av dem friades av tingsrätten och 26-åringen döms till ett långt fängelsestraff och utvisning.

Enligt domen hade de tre männen, bott tillsammans i ett litet rum med dusch i industriområdet.

Under en fredagskväll i januari började männen gräla om cigaretter i den lilla lägenheten. 26-åringen ska ha retat sig på 36-åringen och sagt ”jag ska visa er vem jag är”. Efter det hämtade han kökskniven och slog 36-åringen över näsan. När denne bad honom sluta så attackerade han igen med både knytnävsslag och flera knivhugg. Under tumultet skadades även den tredje mannen av 26-åringen.

36-åringen sjönk ihop på golvet, svårt knivskuren.

Enligt 26-åringen var det 36-åringen som högg först med kniven. Även den tredje mannen ska ha attackerat honom, säger han i förhör.

Men enligt rättsmedicinska analyser var det 36-åringen som hade skadats av kniven, man hittade bland annat spår från en tio centimeter stor stickskada på bröstet.

Enligt tingsrätten står det klart att 26-åringen hargjort sig skyldig till gärningarna.

Han döms nu till sju års fängelse och tio års utvisning för grov misshandel och försök till dråp. Han ska även betala 86 000 kronor i skadestånd till 36-åringen och 16 000 kronor till den tredje mannen.