ANNONS

Man knivskuren i halsen i Jordbro

En man i 60-årsåldern knivkars i halsen av en 43-årig man i en bostad i centrala Jordbro natten mot söndag.

– Mannen fick tag på en kökskniv i bostaden. Jag gissar att en hel del alkohol var inblandat i händelsen, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Nedan summerar vi hela midsommarhelgen ur Haningepolisens synvinkel.
ANNONS

Det var sent på midsommardagen vid 23-tiden som händelsen inträffade i en bostad i centrala Jordbro.

– Det hade väl uppstått en ordväxling mellan de här två personerna, sen skar mannen i 40-årsåldern 60-åringen i halsen. Motivet till händelsen verkar jätteoklart. Men något hade gjort mannen i 40-årsåldern upprörd, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

60-åringen fick föras till sjukhus med ambulans.

– Men skadorna är inte livshotande hos honom, säger Lars-Göran Rehn.

40-åringen har anhållits misstänkt för brottet.

– Jag har ingen aning hur han ställer sig till brottet. Jag tror att han har varit rätt berusad och att man inte hunnit höra honom ordentligt, säger Lars-Göran Rehn.

I övrigt var det relativt lite som stack ut under midsommarhelgen, enligt polisen.

På midsommarafton vid 14-tiden misshandlades en man i 30-årsåldern vid Finkaruddsvägen på Gålö. 30-åringen hade försökt avstyra ett bråk mellan en man och en kvinna, då hade mannen börjat misshandla 30-åringen i stället. 30-åringen hade hamnat på marken och blev då stampad på huvudet och bröstet. Förövaren ska ha lämnat platsen i en bil. 30-åringen fick föras till sjukhus med ambulans efter andningssvårigheter.

– Det verkar ha varit alkohol inblandat. Motivet till bråken framgår inte. Men mannen och kvinnan som först bråkade tros vara ett par eller har varit ett par, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS

På Utö brukar det traditionsenligt vara både mycket folk och en hel del poliser på midsommar, och därför valde polisen att ha omkring 15 poliser på plats under midsommarhelgen. Enligt Lars-Göran Rehn fanns polisen ute på ön på midsommarafton ända tills 5-snåret på morgonen. Det kan ha haft en positiv effekt.

– Tre utmärkande och berusade personer omhändertogs tidigt på Utö och vid Årsta havsbads brygga hade vi kontroll av ungdomar som skulle över med båtarna till Utö, och en del alkohol förverkades i samband med detta. Men det verkar ha varit relativt lugnt i övrigt, säger Lars-Göran Rehn.

Natten mot midsommarafton var det dock inbrott på ett fiskrökeri samt på turistbyrån på Utö.

– Man hade krossat fönster för att ta sig in, och stulit pengar men inga större summor. Personen greps senare under midsommarafton sedan stöldgods påträffats i en 30-årig mans tält på Utö. Han greps och är misstänkt för båda inbrotten, säger Lars-Göran Rehn.

I övrigt var det inte mycket annat som stack ut under midsommarhelgen i Haninge.

– Vi hade många uppdrag för våra polispatruller om vi ser till Stockholm Syd i stort, och vad jag förstår hade vi svårt att få bilarna att räcka till till allt, men det var inget som stack ut mer än annat, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.