ANNONS

Man åtalas för knuff mot buss

En man åtalas för att ha knuffat en kvinnlig resenär mot en passerande buss. Brottsrubriceringen är försök till grov misshandel.
ANNONS

Kvinnan klev vid 16-tiden den 17 maj av en buss vid Sundbybergs torg för att fortsätta hemåt med pendeltåg. Hon lyssnade på en podd och hade hörlurar på, men uppfattade ändå att en man skrek bakom henne.

Hon hann knappt reagera när han fattade tag i hennes midja och försökte knuffa henne framför en buss som kom åkande på vägbanan. Lyckligtvis fick kvinnan tag i ett räcke som hon höll sig kvar i medan bussen passerade. Mitt i Sundbyberg har tidigare berättat om händelsen, nu beskrivs förloppet närmre i polisens förundersökningsprotokoll.

Enligt den åklagare som nu väckt åtal mot mannen var det bara tillfälligheter som gjorde att kvinnan undslapp livsfara. Rubriceringen är försök till grov misshandel och åklagaren yrkar på utvisning.

Flera personer ska ha blivit vittnen till händelsen. Tre personer fick tag i den nu åtalade mannen och trängde in honom mot en husvägg. De höll fast honom tills polisen kom till platsen och tog över gripandet.

Mannen nekar till brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.