ANNONS

Man knuffades framför tunnelbanan – Polisen söker gärningsmannen

En man i 25-årsåldern misstänks ha knuffats ner framför ett tunnelbanetåg på T-centralen.

Nu söker polisen en person som kan vara gärningsmannen.
ANNONS

En man blev påkörd och illa skadad av ett tunnelbanetåg vid T-centralen på tisdagskvällen vid 22-tiden. Enligt Aftonbladet ska mannens fru ha sett hur mannen blev knuffad ner på spåret.

Mannen fördes till sjukhus där han vårdas med kritiska skador.

– Vi har inget nytt om tillståndet, det har varit kritiskt under natten och han vårdas fortfarande på sjukhus, säger Hesam Akbari på Polisens mediecenter.

Polisen inledde en förundersökning om mord. Perrongen tömdes och tåget utrymdes med förseningar som följd. Tunnelbanetåget som körde på mannen var på väg söderut på gröna linjen.

Under natten har Polisen tagit emot vittnesuppgifter och även tagit del av en film från en övervakningskamera. Med de uppgifterna har de pekat ut en person som kan vara gärningsmannen.

– Vi söker efter en person som vi vill komma i kontakt med, men personen är inte misstänkt ännu, säger Hesam Akbari och fortsätter:

– Eftersom personen inte är frihetsberövad så håller vi på uppgifterna om personen.

Vittnesuppgifterna och övervakningsfilmen har, enligt Hesam Akbari, gett dem en bra bild över vad det var som hände mer exakt.

– Men eftersom förundersökning pågår och att vi inte har någon frihetsberövad håller vi på alla uppgifter. Så att det inte påverkar utredningen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.