Man köpte sex och förnedrade unga

40-åringen sökte upp unga flickor för att ha våldsamt sex i en lägenhet på Södermalm.

Nu döms mannen, bland annat för sexköp av barn. Däremot frias han från flera påstådda våldtäkter.

Ett års fängelse. Det blev domen i Stockholms tingsrätt mot en man som bland annat betalat för att ha våldsamt sex med en 16-årig flicka vid flera tillfällen, bland annat i en lägenhet på Södermalm.

Mannen dömdes även för att ha lockat en 13-årig flicka att posera naken på bild och för att ha sexofredat henne. I lägenheten på Södermalm hittade polisen även en hårddisk fylld med barnporr. Av domen framgår att han sökte upp flickorna på nätet.

Stockholms tingsrätt dömer mannen för sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, köp av sexuell handling av barn, sexuellt ofredande samt barnpornografibrott.

rätten frikänner 40-åringen från åtalet om flera fall av misshandel, grov misshandel, grov våldtäkt och flera fall av våldtäkt mot ytterligare en flicka.

Kammaråklagare Petra Götell är inte nöjd med domen.

– Jag blev lite förvånad. Domen kommer att överklagas, säger hon.

Mannen, som tidigare är ostraffad, har erkänt merparten av handlingarna, men menar att det skett frivilligt och i samförstånd.

– Det handlar om samtycke och vad man kan ha insett. För åklagaren gäller att styrka brott utom rimliga tvivel och det har hon inte gjort, säger mannens advokat Marija Novosel Nyström.

Händelserna som mannen åtalats för ägde enligt åtalet rum 2011–2014 i Stockholmsområdet och i Södermanland. Förutom fängelse i ett år ska den dömda mannen betala totalt 85 000 kronor till de två av flickorna.

Fakta

Ring anonymt till Terrafem

Sexuella övergrepp är ett allvarligt brott som ska polisanmälas.

Hjälp finns att få. Skolkuratorer, psykiatrin och tjejjourer är tre alternativ.

Till hjälplinjer som Kvinnofridslinjen och Terrafem kan du ringa anonymt.Källa: Vårdguiden.se