ANNONS

Man köpte sex på kontor i Hässelby

De två minderåriga flickorna hade bestämt sig för att börja sälja sex.

Men snart mådde de dåligt och kontaktade socialtjänsten. Nyligen dömdes tre sexköpare i tingsrätten.
ANNONS

En av de två flickorna kom under vintern 2009 i kontakt med en 27-årig man från Vaxholm.

De träffades via bekanta och efter diverse sms-konversationer och chatt via internet kom de överens om att 27-åringen skulle köpa sex av henne. Betalningen bestod av en flaska alkohol och två paket cigaretter.

Den 14-åriga flickan och en jämnårig kamrat till henne bestämde sig därefter för att börja sälja sex tillsammans. Pengarna de fick in skulle de använda till kläder, droger och alkohol.

Genom en sida på internet fick de kontakt med kunder, bland annat två män, 25 och 35 år, från Stockholm. 25-åringen tog med sig flickorna till en kontorslokal i Hässelby där han genomförde sexuella handlingar och betalade 1 000 kronor.

Efteråt kände flickorna sig kränkta och mådde dåligt och de beslöt sig för att ta kontakt med socialtjänsten. ”Vi mådde dåligt och kände att de hade spårat ur” sa flickorna i förhör med polisen.

Polisen kunde senare spåra flickornas kunder via bland annat sms-trafik och flickorna fick även åka runt med polisen och peka ut platser och bostäder där sexköpen ägt rum.

Alla tre män som nu har dömts för handlingarna har förnekat att de vetat att flickorna baravar 14 år gamla.

Av utredningen framgår det dock att flickorna inte försökt dölja hur gamla de är. De hade bland annat skrivit ut sin ålder på nätsajten.

Men Solna tingsrätt ansåg inte att två av männen, 25-åringen och 27-åringen, med säkerhet haft vetskap om, eller någon önskan, att umgås med flickorna på grund av att de är minderåriga. Därför dömdes de inte till våldtäkt av barn som åklagaren yrkade på, utan till villkorlig dom och dagsböter för köp av sex av barn. Männen ska också betala sammanlagt 25 000 kronor i skadestånd till flickorna.

ANNONS

Solna tingsrätt ansåg dock att 35-åringen har varit medveten om hur gamla flickorna var. Därför dömdes han, förutom för köp av sex av barn, även för sexuellt utnyttjande av barn.

Straffet blev åtta månaders fängelse och 35-åringen måste även betala skadestånd till flickorna på totalt 55 000 kronor.