Min lokala hjälte

Man påkörd efter taxibråk i Rågsved

Taxichauffören körde på en man i Rågsved efter ett bråk. Nu har 30-åringen dömts för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Det var den 21 juni i fjol som taxichauffören i hög fart körde bilen mot två män som befann sig på trottoaren på Sköllerstagatan i Rågsved. En av männen bröt lårbenet när han kastades upp i luften och landade på asfalten efter att ha blivit träffad av bilen. Den andra mannen klarade sig med en hårsmån från att bli påkörd av fordonet.

I stämningsansökan beskrivs händelsen som ”rå” och ”hänsynslös” och enligt åklagaren styrde den 30-årige chauffören medvetet bilen mot de båda männen. Orsaken ska ha varit ett bråk strax före händelsen.

Men enligt Södertörns tingsrätt ger inte utredningen stöd åt att chauffören medvetet orsakat olyckan. Därför döms han inte för grov misshandel utan för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Straffet blir villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst.

Enligt 30-åringen var påkörningen en olyckshändelse. Fyra män hade bråkat utanför taxibilen och han gick ut för att fråga vad som stod på. Chauffören uppger att han då blev misshandlad och hotad till livet och körde därifrån i panik. När han hamnade i en återvändsgränd och tvingades vända tillbaka körde han av misstag på en av männen.

Taxichauffören döms även för rattfylleri och ringa narkotikabrott, då han hade spår av cannabis i blodet när han greps.

Chauffören uppger att han blev misshandlad och hotad till livet och körde därifrån i panik.

BIL KÖRDE IN I LASTBIL OCH FASTNADE I SNÖVALL

Högdalen En bilist tappade kontrollen över sin BMW i Högdalen förra söndagen och körde in med bredsidan i fronten på en lastbil för att stanna på toppen av en snövall.

Kollisionen resuterade i en seriekrock där ytterligare två personbilar krockade med lastbilen. Enligt ett vittne ska föraren till BMW:n ha hållit hög fart vid olyckstillfället.

Polisen utreder nu olyckan som skedde vid Högdalens vårdcentral.