ANNONS

Man rånade krog med pistolattrapp

ANNONS

Vid halvfemtiden på eftermiddagen den 13 november kom två män in i en restaurang på Karlbergsvägen. De var maskerade och höll upp varsin pistolattrapp.

Den ena mannen sprang fram mot en kvinna i personalen, som blev rädd och rusade mot uteserveringen. Mannen följde efter, fick tag i henne och riktade attrappen mot hennes ansikte.

Efter rånet har kvinnan berättat att hon trodde att hon skulle bli skjuten.

En annan kvinna i personalen kom ut för att hjälpa henne och tog tag i mannen. Han riktade då attrappen mot henne i stället.

Mannen gick sedan in i restaurangen och in bakom bardisken där han försökte öppna kassaapparaten samtidigt som han hela tiden var mycket hotfull mot personalen. Han skrek att någon skulle öppna kassan.

Han rafsade åt sig sedlarna. Sedan flydde mannen tillsammans med sin kompanjon i en bil från platsen.

Rånaren greps några timmar senare, men hans kumpan kom undan. I rånarens bil hittades attrapperna och maskerna som använts vid rånet. Mannen hade just avtjänat ett långt straff för mord och rån.

Den 12 januari dömdes mannen i Stockholms tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för rån och brott mot knivlagen. Vem hans kumpan var är okänt. Mannen uppger att de lärde känna varandra bara ett par dagar före rånet. De behövde båda pengar och valde slumpmässigt ut en restaurang för rånet.

Efter rånet har kvinnan berättat att hon trodde att hon skulle bli skjuten.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.