Man skadad av granatexplosionen

Det blev skador både på hus och bilar vid explosionen.
Det blev skador både på hus och bilar vid explosionen.
En granat exploderade natten till i tisdags utanför ett hus med företag i Slagsta.

En man som befann sig i närheten fick splitterskador av explosionen.

Enligt polisen finns ännu inget känt motiv till varför en granat exploderade utanför ett hus med flera företag i Slagsta natten mot tisdagen i förra veckan. Polisen vet ännu inte heller mot vem eller vilka granaten var riktad mot.

Efter explosionen kom en man in till Huddinge sjukhus för egen maskin med splitterskador. Då kallades polisen också till sjukhuset.

– Mannen ska ha arbetat i området när han träffades av splitter i benet, men tyckte först att det var så lite skador att han inte behövde åka till sjukhus, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på polisen.

Med den skadade mannen, född på 70-talet, med i bilden ändrades dock rubriceringen på brottet från allmänfarlig ödeläggelse till försök till mord.

– Den skadade mannen är dock inte misstänkt för något brott, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på polisen som berättar att de hållit förhör med den skadade.

Granaten orsakade både små hål i husväggar och fönster, samt på bilar utanför fastigheten. Resterna av vapnet är nu skickat på teknisk undersökning.

– Mannen som befunnit sig området kan vi nu ställa kontrollfrågor till om saker i den vidare utredningen, säger Kjell Lindgren.

Vad jobbade man med på platsen?

– Det avslöjar vi inte, säger Kjell Lindgren.

Polisen utreder nu om det finns någon hotbild mot något av företagen i huset.