Skottskadade mannen avliden

Polisen spärrade av ett cirka 200 meter långt område längs Eksätravägen, samt det radhusområde där den 23-årige mannen sköts.
Polisen spärrade av ett cirka 200 meter långt område längs Eksätravägen, samt det radhusområde där den 23-årige mannen sköts.
Den 23-årige man som sköts i ett radhusområde i Bredäng har avlidit, uppger polisen.

Han avled vid 18.30-tiden på Karolinska sjukhuset.

Det var strax efter klockan 17 i dag, torsdag, som polisen larmades. En man hade blivit beskjuten i ett radhusområde på Eksätravägen i Bredäng. Flera vittnen berättade för polisen att de hört 4-5 skott avlossas.

I samband med skottlossningen såg vittnen också en mörk bil åka i väg. Senare sattes ett fordon i brand på Hallinge Gårds väg utanför Salem och polisen tror att det finns ett samband mellan bilen och mordet.

Lokaltidningens Mitt i:s reporter Johanna Schalk som befinner sig på Eksätravägen berättar att ett 20-tal patruller är på plats. Det avspärrade radhusområdet söks av med hund och en parkeringsplats ser ut att vara av särskilt intresse.

– Människor jag har pratat med är skakade och en del tycker att det känns obehagligt. Någon berättade att det mest bor småbarnsfamilj här, säger Johanna Schalk som har fått uppgifter om att ett bostadsfönster krossats, troligtvis till följd av skottlossningen.

Anders Bjärgård, yttre kommissarie på mordplatsen, uppger att polisen under kvällen bevakar gatan utanför Salem där det misstänkta flyktfordonet satts i brand.

– Men vi har också poliser som bevakar flera andra platser i södra Stockholm, säger han.

Enligt Bjärgård är det ännu för tidigt att säga om det handlar om en gängrelaterad uppgörelse.

– Människor kan vara arga på varandra av många olika anledningar, säger han.

Enligt samme polis är det också för tidigt att säga om det var ett automatvapen som användes vid mordet.

– Det får den tekniska utredningen visa. Men det kan ha varit det. Den stora mängden tomhylsor tyder ju på det, säger han.

Enligt uppgift till Aftonbladet blev flera barn vittnen till händelsen.

– Barnen var på väg hem från skolan, de såg när han föll ihop på marken. De är skakade, det är hemskt, berättade en kvinna.