ANNONS

Man slängde en levande mus i fritösen

ANNONS

Det är svårt att riktigt förstå varför när man läser polisförhöret. Vad som drev den 19-årige man som i januari klev in på McDonalds på S:t Eriksgatan och kastade en levande mus i fritösen.

I förhören sa han sig inte minnas någonting. Samtidigt förnekade han den märkliga gärningen. Sedan sa han inte mer.

Men filmen från övervakningskameran lämnar inga tvivel om att det var han.

Den visar hur han beställer en Quarter Pounder cheese, med ena handen betalar för den och sedan hivar upp en levande mus ur jackfickan med den andra. Hur han därpå kastar den hjälplösa lilla gnagaren över disken så att den landar i fritösen ovanpå en hög med pommes frites. Hur han efter detta slår sig ner vid ett bord för att tugga i sig sin burgare.

Kort därefter spran han ut på gatan. En av hamburgarrestaurangens anställda sprang efter och stötte i höjd med Kronobergsgatan på en poli­s­patrull.

Tillsammans tog de upp jakten på den mystiske musmarodören.

Mot Hantverkargatan, uppför Polhemsgatan och sedan in på Bergsgatan där de hann ikapp den vid här laget genomsvettige förövaren. När han hejdades förklarade han språngmarschen med att han fått bråttom till tunnelbanan.

Mannen förhördes av polisens djurskyddsgrupp. De har en vittnesuppgift från restaurangchefen om att musen kan ha stannat i den 80 grader varma fritösen i ett par minuter och ha fått tassarna svedda.

Ändå är det inte djurskyddsbrott han nu döms för utan skadegörelse på fritösen. För det blir det böter på 4 500 kronor.

ANNONS

Filmen från övervaknings-kameran lämnar inga tvivel om att det var han.