Man sms-hotade exets nya pojkvän

När Brommabons flickvän träffade en ny man och flyttade hem till honom brast det. Han började skicka sms med hot om att bryta benen på den nya sambon om han inte fick 150 000 kronor.

De två männen hade aldrig träffats. Brommabon, som nu har dömts till samhällstjänst av Solna tingsrätt för försök till utpressning och olaga hot, skrev enligt domen i ett av meddelandena:

”Hoppas han har pengar. Om inte ska han förlora 1 finger för varje 10 000 kr som han inte betalar. Kanske tror du att ingen kommer att hämta pengarna. Du vet att jag har goda kontakter. Akta dig. De här pojkarna gör vad som helst för 50 000.”

Textmeddelandena skickades­ till kvinnan vid fyra tillfällen under mars och april i våras. Kvinnan hade redan i januari sms:at honom att hon skulle betala tillbaka de pengar hon var skyldig honom när hon fick arbete och pengar.

I ett förhör har Brommabon berättat att han kände sig besviken och lurad av sin tidigare flickvän, och ville ”skaka om” henne så hon förstod vad hon hade utsatt honom för. Han trodde inte att hon skulle visa sms-hoten för sin nye pojkvän.

Tingsrätten bedömde meddelandena som otvivel­aktigt hotfulla. Brommabon är tidigare ostraffad. För sms-hoten fick han en villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar.

Hoppas han har pengar. Om inte ska han förlora 1 finger för varje 10 000 kr som han inte betalar.