Man stal datorer – utvisas

Stockholms tingsrätt dömmer mannen till 8 månaders fängelse och utvisning i fem år.
Stockholms tingsrätt dömmer mannen till 8 månaders fängelse och utvisning i fem år.
En man döms till 8 månaders fängelse och utvisning för att ha stulit två datorer på Kungliga tekniska högskolan, KTH. Han ska även ha försökt stjäla föremål ur personers fickor och väskor.

 

Mannen stal datorer från två personer i KTH:s lokaler i slutet av september. Den ena datorn låg i ägarens väska under dennes stol. Och den andra datorn togs från ett bord, där den hade gömts under en jacka.

Mannen ska även han försökt stjäla föremål från flera personers fickor och väskor. Han erkänner att han stulit datorerna, men menar att det inte handlar om grov stöld.

Han studerar inte själv på KTH utan säger att han gick in där för att han såg att det fanns ett café. Sedan såg han datorerna, och bestämde sig för att ta dem. Han säger att planen var att sälja dem för att ha råd att köpa mat.

Mannen har tidigare dömts fyra gånger. Bland annat för narkotikabrott. Vid gripandet nu i september hade han även 0,46 gram cannabis på sig – som beslagtogs av polisen.

Han döms av tingsrätten till 8 månaders fängelse för grov stöld, stöld och försök till grov stöld. På grund av de tidigare domarna utvisas han, och tillåts inte återvända till landet på fem år.