Man tände eld på sin flickvän

Mannen hällde spolarvätska över kvinnan och tände på. Nu har hovrätten dömt mannen för mordförsök och mordbrand till fängelse i 9,5 år.

Tyresökvinnan hade känt mannen i ett halvår. Det är oklart vilken typ av relation de hade.

Den här kvällen i oktober hade kvinnans dotter varit och hälsat på. Efter att hon gått befann sig kvinnan i sovrummet. Mannen var upprörd. Kvinnan satt på sängkanten när hon kände hur han plötsligt hällde vätska över hennes rygg. Sedan hörde hon ett klickande ljud, som hon uppfattade kom från en tändare.

Kvinnan började brinna. Mannen låg över henne, sa att han älskade henne och att de skulle dö tillsammans. Kvinnan lyckades dock ta sig loss och sprang ut i köket där hon spolade vatten över sig. Hon slet av sig tröjan, släckte elden och skrek på hjälp.

En granne såg sedan mannen lämna lägenheten samtidigt som han sa ”nu brinner det utav helvete”.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om hur en annan granne hjälpte kvinnan. Han satt på sin balkong när han hörde henne skrika på hjälp.

– Jag såg att hon var naken på överkroppen och att hennes hår var alldeles kladdigt. Det var hemskt, jag kände lukten av bränt kött, berättade Krister Poehls för Mitt i Tyresö i december.

Kvinnan fick brännskador på ryggen, bålen och vänstra sidan av ansiktet.

Mannen försvann från lägenheten den där kvällen, men greps senare i samband med ett annat brott. Han har nekat till anklagelserna och sagt att det var en olyckshändelse.

Tingsrätten dömde honom för mordförsök, mordbrand och olaga hot till fängelse i 9,5 år.

Hovrätten har nu fastslagit tingsrättens dom.