Män tände eld vid poliskontor

Natten mot förra tisdagen anlade två män en brand utanför polisstationen i Vårby gård.

– Vi ser allvarligt på det, säger Ulf Janzén vid Södertörnspolisen.

Vid 3.40-tiden på natten upptäckte två ordningsvakter att personer befann sig utanför det lokala poliskontoret i Vårby gård i Huddinge. Ordningsvakterna såg hur två män tände en eld utanför entrédörren.

Männen kunde inte gripas men ordningsvakterna larmade räddningstjänsten. Elden släcktes snabbt. Det uppstod en sotskada på poliskontorets dörr.

– Det är rubricerat som skadegörelse genom brand eftersom det inte fanns risk att elden skulle sprida sig. Om det funnits spridningsrisk hade vi betraktat det som mordbrand, säger Ulf Janzén, stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

Polisen har inte gripit några misstänkta för brottet.

När poliskontoret i Vårby gård öppnade 2007 hade man stora problem med vandalisering. Natten innan kontoret slog upp dörrarna kastade någon in en brandbomb. Sedan fortsatte skadegörelsen, med klotter och krossade rutor.

På senare tid har attackerna mot polisen klingat av och tisdagens anlagda brand var av det mindre slaget. Men polisen är ändå oroad.

– Vi ser allvarligt på det. Det är tydligt att brottet är riktat mot polisen. Det är väl några som inte gillar att polisen finns i Vårby gård, säger Ulf Janzén.