Sju månader försenad – nu öppnar restaurangen

Restaurangägaren Makie Sriti framför disken som kommer att fyllas av sallader.
Restaurangägaren Makie Sriti framför disken som kommer att fyllas av sallader.
Det har dragit ut på tiden.
Men nu är Oya restaurang och café redo att slå upp portarna i Aspudden.

Aspuddsborna har länge sneglat avundsjukt på Kransen och önskat fler matställen. Det har till och med startats lokala Facebooksidor som efterlyst fler restauranger.

Men i februari kom så beskedet att en ny restaurang skulle starta i gamla tv- och radiobutikens lokal mitt emot Ica på torget.

Oya restaurang och café planerade att öppna redan i slutet av mars.

Men projektet drog ut på tiden.

– Det handlar om byråkrati, myndigheter som krävt kompletteringar. Sen när vi skulle komma i gång med bygget, då kom sommarsemestrarna emellan. Och de sista detaljerna tar så enormt mycket tid, säger restaurangägaren Makie Sriti,

Men nu är det mesta klart. Och Makie Sriti planerar att öppna de närmaste dagarna, kanske redan på torsdag.

Restaurangen har ett 30-tal sittplatser, och ska ha öppet 10-22 alla dagar i veckan. Här ska det enligt ägaren erbjudas gröna, hälsosamma soppor och sallader, men även pasta och pizza.

– Vi kommer även att ha stort fokus på barnfamiljer, och servera barnfavoriter som chicken nuggets och pommes frites som friterats i ånga i stället för olja.

Men restaurangen har inget serveringstillstånd. Funkar det att hålla öppet till 22?

– Ja, det hoppas jag. Vi kommer ju även att ha take away, och den delen är också mycket viktig, säger Makie Sriti.

Han har tidigare drivit en liknande restaurang i Tallkrogen under samma namn. Men den lönade sig inte.

– Det bor för lite folk där, helt enkelt, säger han.