ANNONS

Gustav, 11 månader, sönderbiten av vägglöss

Lille Gustav har fått många bett av vägglöss.
Lille Gustav har fått många bett av vägglöss.
För familjen Nilsson Borssén i Rågsved har den senaste veckan varit en mardröm. Lille Gustav, 11 månader, är full med bett från vägglöss.
– Vi fick panik och tog in på hotell för att få sova, säger Johan Nilsson Borssén.
ANNONS

Det började med att Johan Nilsson Borssén och hans sambo, som bor på Bjursätragatan i Rågsved,  upptäckte att lille Gustav, 11 månader, hade en massa röda prickar.

– Vi trodde första att det var vattkoppor, men på natten såg vi vägglössen krypa ovanför våra huvuden och då förstod vi att det var illa, berättar Johan Nilsson Borssén.

Gustav hade inte sovit på flera dygn. Vi fick panik och tog in på Globen hotell en natt för att få sova.

Johan Nilsson Borssén.

På morgonen skickade han bilder till Anticimex Facebooksida och frågade om det var vägglöss och fick bekräftat att det var det. Han kontaktade hyresvärden direkt, men fick beskedet att Anticimex skulle komma först över en vecka senare.

– Varken jag eller min sambo kunde knappt sova, hon har också fått en massa bett. Gustav hade inte sovit på flera dygn. Vi fick panik och tog in på Globen hotell en natt för att få sova, säger Johan Nilsson Borssén.

Varje kväll har han dödat ett 20-tal vägglöss

Ska söka efter vägglöss med hund

Fastighetsförvaltaren uppger att man har agerat så snabbt man har kunnat.

– Vi ringde Anticimex med en gång och de kommer så fort de har tid. Det är så det går till, säger Tobias Törnkvist, projektledare på Lesconil AB.

Förvaltaren har fått in samtal från flera som är drabbade.

ANNONS

– Vi har nu tre fall med vägglöss, det är tre lägenheter inbokade på sanering. Vi har också tagit in en hund som ska söka för att se om det spridit sig mellan lägenheter, säger Tobias Törnkvist.

Enligt Håkan Kjellgren, gruppchef på Anticimex, brukar företagets skadesanerare komma ut snabbt om någon har problem med vägglöss.

– Någonstans mellan två och tre arbetsdagar ska vi ha påbörjat eller erbjudit uppstart av saneringen. Det är ett så pass jobbigt djur att ha omkring sig så vi vill göra det så snabbt som möjligt, säger Håkan Kjellgren, gruppchef på Anticimex.

Vad kan det bero på att det tagit längre tid i det här fallet?

– Det kan jag inte svara på, men det kan vara så att fastighetsägarens avtal med oss inte är det snabbaste. Det handlar ju om vad bolaget är villigt att betala för vår service. Men vi försöker prioritera vägglössfall just med tanke på obehaget.

Vägglössen har ökat i Stockholm de senaste åren. Djuren kan följa med i resväskan hem, finnas i begagnade möbler och liknande. Dagtid tillbringar de i springor, sängbottnar eller möbler. På nätterna kommer de fram och suger blod ur sovande människor. Det går inte att bli av med vägglöss på egen hand.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.