ANNONS

8 månaders fängelse för krogbråk

Det här ölglaset krossades när 28-åringen kastade det i ansiktet på den andra kroggästen.
Det här ölglaset krossades när 28-åringen kastade det i ansiktet på den andra kroggästen.
Han krossade ett ölglas i ansiktet på en annan kroggäst.
Nu döms 28-åringen till åtta månaders fängelse för misshandel.
ANNONS

I början av oktober befann sig en 25-årig man med sina vänner på dansgolvet på en restaurang i Vallentuna centrum. Det var en stund efter midnatt. Bredvid dansgolvet stod en annan kroggäst och tittade på. Den dansande mannen uppfattade det som att den 28-årige iakttagaren var negativ till att de var glada. Han gick fram och frågade varför han var så sur.

Därefter inleddes en diskussion dem emellan. 28-åringen gav den andre en örfil, varpå han fick en örfil tillbaka. 25-åringen ska i det här läget ha sagt något provocerande. Därefter slog 28-åringen sitt ölglas i ansiktet på honom.

Mer trovärdig

Båda två är ganska överens om hur bråket uppstod. Men när polisen förhörde 28-åringen säger han att han inte minns vad som hände. Han erkänner att han var på krogen, att det uppstod tumult och att ett glas skadade den andra kroggästen. Men han säger att det var oavsiktligt.

Men tingsrätten anser att 25-åringen verkar mer trovärdig och utgår därför från hans berättelse i sin dom. Hans version stämmer med vad andra vittnen säger. Och han sticker inte under stol med att det var han som utdelade den första örfilen.

Två ordningsvakter som jobbade den kvällen berättar att en av dem fick hålla fast 28-åringen efter slaget med glaset eftersom han försökte ge sig på offret igen.

25-åringen fick rispor av det krossade glaset i ansiktet, på halsen och skrapsår på bröstet. 28-åringen fick djupa jack i fingrarna.

Skadestånd

 

Han döms nu till åtta månaders fängelse för misshandel. Han måste också betala skadestånd på 22 000 kronor till 25-åringen. Åklagaren ville att han skulle dömas för grov misshandel eftersom det är hänsynslöst och rått att kraftfullt krossa ett glas i någons ansikte. Men tingsrätten nöjer sig med att döma honom för misshandel eftersom det handlade om ett enda slag och skadorna inte blev livshotande. Dessutom hade 25-åringen själv varit provocerande.

28-åringen greps samma natt och har suttit i häkte sedan dess. Där får han stanna tills domen vunnit laga kraft eftersom tingsrätten tror att han skulle kunna fly från sitt fängelsestraff om han släpptes ut.

ANNONS