ANNONS

Många bidrar till Hannas insamling

Hanna Heyl.
Hanna Heyl.
Flyktingkatastrofen på Medelhavet har engagerat tusentals svenskar. Hanna Heyl från Kungsängen anordnade en insamling vid OKQ8 – och blev nedringd första dygnet.
ANNONS

Europa står inför den värsta flyktingkrisen sedan andra världskriget. Bilder på undernärda barn, överfulla tågvagnar och taggtrådsstängsel har väckt upprörda känslor i hela landet. På några dygn hade kampanjen ”Vi gör vad vi kan” samlat in över 6 miljoner och under söndagen anordnades en manifestation för öppnade gränser på Södermalmstorg.

Hanna Heyl från Kungsängen bestämde sig för att starta en insamling på OKQ8 i Kungsängen.

– Jag kände att jag ville kunna göra något mer än att skänka pengar. Och så tänkte jag, varför inte haka på hästsläpet och fylla det med så mycket saker vi kan, säger hon.

Redan första dygnet hade hennes Facebook-inlägg delats 120 gånger. Över 40 personer har kontaktat henne för att skänka blöjor, kläder och skor.

– Det är fantastiskt. Jag tror att många vill hjälpa men ibland fungerar det inte rent logistiskt. När vi sitter här i vårt trygga lilla Sverige så måste vi försöka hjälpa så gott det går.

Även i Järfälla anordnades en insamling under helgen. Hyresgästerna i Norra Kallhäll samlade in pengar till ett boende för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar i Lunda, Spånga.

– De här pojkarna kommer hit från krigsdrabbade länder och har lämnat allt i sina hemländer. Vi hoppas att insamlingen ska skänka lite glädje och göra att de känner sig välkomna hit, säger initiativtagaren Magali Giraudo.

Fakta

Så kan du hjälpa

Röda Korset: Bankgiro 900-8004. Sms:a MED till 72900 för att skänka 50 kronor.

Rädda barnen: Bankgiro: 902-0033. Sms:a Akut100 till 72911 för att ge 100 kronor.

UNHCR: Bankgiro: 900-16 45. SMS:a FLYKTING100 till 72980 för att ge 100 kronor.

Läkare utan gränser: Bankgiro: 900-6032. Sms:a LIV till 72979 för att skänka 100 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.