ANNONS

Många drabbade av inbrottsvåg

Genrebild.
Genrebild.
Sju villor, ett radhus och tre lägenheter. Under slutet av förra veckan drabbades Järfälla och Upplands-Bro av en inbrottsvåg.
– Vi tror inte att det är samma gäng, säger polisen Albin Näverberg.
ANNONS

Järfälla har blivit hårdast drabbat av de många inbrott som anmäldes mellan onsdag och söndag under förra veckan (v. 32). Där fick fem villor och två lägenheter påhälsning av tjuvar.

De drabbade villorna ligger i Viksjö, Kallhäll, Berghem och Vattmyra. Lägenheterna ligger på samma adress i centrala Jakobsberg.

I villorna är det fönster eller altandörrar som har brutits upp, medan man i lägenheterna tagit sig in genom dörren.

I Upplands-Bro är det två villor i Brunna, ett radhus i Tibble och en lägenhet i centrala Bro som haft inbrott. Där har fönster brutits upp eller plockats bort. I lägenheten ska tjuvarna ha tagit sig in genom ett vädringsfönster.

Det här är anmärkningsvärt många inbrott på kort tid anser polisen, men de tror inte att det handlar om samma gärningsmän.

– Det är inte likadana tillvägagångssätt så vi tror inte att det är samma gäng. Men när det gäller sådana här brott utesluter man ingenting. Vi väntar på analys av säkrade spår, säger Albin Näverberg, polis i Järfälla polisområde.

Även under denna vecka fortsatte inbrotten att rapporteras in. Under måndagen och tisdagen anmäldes två nya villainbrott i Vattmyra – varav ett misslyckats. Ett tredje inbrott rapporterades i Viksjö, där tre gärningsmän setts springa med väskor från en lägenhet där dörren brutits upp.

Under fredagen kallade Albin Näverberg veckan förhållandevis ”lugn”, i ljuset av den inbrottsvåg som drabbat Järfälla och Upplands-Bro de senaste månaderna.

– Det är egentligen skamligt att det känns som lite att bara tre inbrott rapporterats sen måndag. Det var inte länge sedan som vi hade uppfattat det som allvarligt, säger Albin Näverberg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.