Många fartsyndare på 30-sträcka två bilförare körde in i flock med vildsvin flygfältet åter öppet efter militärövning Hyresgäst får tillbaka hyra

Vallentuna Det är si och så med trafikbeteendet på Teknikvägen i Vallentuna. 15 personer ertappades med att köra för fort där när polisen genomförde en hastighetskontroll på vägens 30-sträcka i onsdags.

Vidare bötfälldes två personer för olovlig körning. Dessutom drog polisen in två körkort under kontrollen.

– Det är fler förseelser än vanligt, säger Britt-Marie Weldeus Hed vid närpolisen.

Teknikvägen har också i trafikmätningar som kommunen gjort utmärkt sig som en sträcka där många kör för fort.

En förklaring är, enligt polisen, att 30-sträckan är relativt ny.

Söderhall Två förare körde i torsdags kväll in i en flock på sju vildsvin som av okänd anledning befann sig på vägen. Olyckan inträffade vid 21-tiden på kvällen i Söderhall, uppger närpolisen i Vallentuna.

Vallentuna Har du reagerat över ökad flygtrafik och militära fordon på flygfältet?

Fältet har under en veckas tid upplåtits åt en omfattande militärövning som ägt rum på flera orter i Stockholmsområdet. I söndags städades området efter övningen och nu är flygfältet fritt för sedvanliga aktiviteter igen.

Runt 700 soldater deltog i övningen enligt Vallentuna kommun.

Vallentuna En man från Vallentuna som hyrde en andrahandslägenhet i Upplands Väsby ska få tillbaka 16 000 kronor från uthyraren. Det har hyresnämnden beslutat.

Mannen hyrde en enrumslägenhet för 8 500 kronor i månaden av en kvinna. I sin anmälan begärde han att hon skulle betala tillbaka nästan 45 000 kronor. Men utfallet i hyresnämnden blev alltså betydligt lägre. Kvinnan bestred kravet men måste nu betala 16 000 kronor till mannen.

Mannen hyrde lägenheten under knappt ett år 2012-13. Tvisten har pågått sedan i december och summan måste betalas tillbaka senast den 30 september.