ANNONS

Många gängkriminella även i Göteborg

kriminella avhoppare
Om Stockholm har problem med kriminella gäng ligger inte Göteborg långt efter.
Sveriges andra stad, Göteborg, ligger inte långt efter Stockholm när det gäller gängkriminalitet. Mellan 750 och 865 personer i staden har kopplingar till de kriminella nätverken, enligt en kartläggning i Göteborgs-Posten. Motsvarande siffra i Stockholm är 1 500 personer.
ANNONS

Det är Göteborgs lokalpolisområdeschefer som via en enkät har uppskattat omfattningen av gängkriminaliteten i hemstaden – och den är stor.

– Det är för många som väljer den kriminella banan. Vi hinner ju inte utreda alla brott som sker, säger Ulf Merlander, lokalpolisområdeschef för nordost i Göteborg, till G-P.

En mycket stor del av de aktivt kriminella – mellan 400 och 500 personer – uppskattas finnas i lokalpolisområde nordost, där bland annat Bergsjön och Hammarkullen ligger.

50 kriminella nätverk i Stockholm

När Stockholmpolisen nyligen, efter den senaste tiders skjutningar, gjorde en kartläggning kom man fram till att det finns cirka 50 olika kriminella nätverk i regionen.

I de kriminella nätverken i Stockholm, som enligt polisen kan vara av lös karaktär, ingår cirka 1 500 personer. Storleken på nätverken varierar och de allra flesta är lokala.

Polisen: 50 kriminella gäng härjar i Stockholm – många är unga

Polisens kartläggning: Så är Stockholmsgängen organiserade

ANNONS