Många inbrott under sommaren

Tjuvarna passade på under semestern. Inbrotten ökade kraftigt i Farstaområdet i juli, enligt siffror från Farstapolisen.

Under juli månad anmäldes 33 inbrott eller försök till inbrott i Farsta lokalpolisområde. Det är en ovanligt hög siffra för en enskild månad – men enligt polisen var det ingen tillfällighet att ökningen kom just i juli.

– Det är inget ovanligt, även i fjol ökade inbrotten i juli. Tjuvarna passar på när folk är bortresta, säger Peter Aasa, kommunpolis.

Framför allt var det inbrott i villor som ökade. Vägen in var i de flesta fall ett uppbrutet fönster eller en altandörr. Av stadsdelarna var Tallkrogen hårdast drabbat med åtta inbrott under juli månad.

Inleningen av augusti har varit något bättre. Hittills har nio inbrott rapporterats i Farsta lokalpolisområde, enligt Peter Aasa.

Vid två tillfällen under sommaren, i Tallkrogen och i Svedmyra, har polisen gripit tjuvar. Mannen som greps i ett hus i Svedmyra hade stöldgods på sig från en annan adress där det också hade begåtts inbrott.