Många känner oro efter skjutningen

Polisen har ännu inte gripit någon efter skottväxlingen mitt i centrala Tensta i tisdags. En förbipasserande man träffades i låret och fick föras till sjukhus.

– Skadorna var inte livshotande och vi kunde ha ett kort samtal med honom, säger Lars Byström, presstalesman vid polisen i Stockholm.

Skottlossningen skedde uppe vid centrum, och mannen, som rörde sig längs Tisslingevägen i höjd med Tensta kyrka, ska ha träffats av misstag.

– Det finns ingenting som tyder på att han var involverad, säger Lars Byström.

Diana Sundin vid polisen i södra Järva uppger att det är tunga, militära vapen med lång räckvidd som har använts. Det är oklart vilka som sköt, och varför de sköt mot varandra.

Polisen har säkrat spår kring brottsplatsen och hållit förhör med boende i området.

Montadar Kanbar bor i huset alldeles intill Tensta kyrka. Han väcktes av skottlossningen.

– Det lät jättehögt, skott efter skott som ett automatvapen. Jag gick ut för att se vad som hade hänt och det var poliser och ambulanser överallt, berättar han.

Montadar Kanbar har redan varit med om en skottlossning förut i Tensta.

– Det här har gått över gränsen, de måste få kontroll på det.

Lite längre ner på Tisslingevägen har Nabil Reza en kvartersbutik. När han hörde skottsalvorna på tisdagskvällen stängde han butiken och åkte hem så fort som möjligt.

– Man blir rädd. Det finns ju barn här och flera skolor och dagis. Men vad ska jag göra, jag måste ju jobba, ­säger Nabil Reza.

Fakta

Lugnare de senaste åren

Det väpnade våldet i Tensta kulminerade under år 2012, då flera personer skottskadades i uppgörelser mellan kriminella gäng.

De senaste åren har varit lugnare, men i juni i år skadades en ung man allvarligt sedan han blivit skjuten på Risingeplan av två gärningsmän.