ANNONS

Thernlunds konkurs: ”Det är många Lidingöbor som är ledsna”

Liidngöborna Birgitta och Kjell Carmstad utanför Thernlunds på Stockholmsvägen 38. Butiken har gått i konkurs. Birgitta: "Det känns väldigt tråkigt, de har alltid funnits här. Lidingö behöver en sådan här butik. Det är synd att de små butikerna försvinner. De gör att det blir lite mysigare. " Är det julklappar som inhandlas här? "Nej, Vi brukar handla här året runt. "
Birgitta och Kjell Carmstad har handlat mycker kläder hos Thernlunds genom åren.
Thernlunds Modehus öppnade sin första butik på Lidingö redan 1955.
Nu har kedjan gått i konkurs och trogna kunder är ledsna.
ANNONS

Utanför butiken på Stockholmsvägen 38 träffar Mitt i Lidingöborna Birgitta och Kjell Carmstad, som har handlat mycket kläder hos Thernlunds genom åren.

– Det känns väldigt tråkigt att Thernlunds stänger, de har alltid funnits här. Lidingö behöver en sådan här butik. Det är synd att de små butikerna försvinner. De gör att det blir lite mysigare, säger Birgitta Carmstad.

Anrika Thernlunds har gått i konkurs

Thernlunds, konkurs. Johan Landberg tycker också att konkursen är en förlust för Lidingö.  – Jag är uppvuxen här och har varit kund i alla tider. Så det är verkligen jättetråkigt. Folk handlar kanske på nätet nu, men förr i tiden var det till  Thernlunds man gick för att handla sina kläder. Lidingö behöver en välsorterad herrbutik med kvalitetskläder där det även finns ett urval för märkesintresserade. De har alltid haft kläder som passat mig. Nu är jag pensionär och det är inte så ofta jag behöver ny kostym, säger han.

Johan Landberg. Foto: Christian Lärk

Johan Landberg tycker också att konkursen är en förlust för Lidingö.

– Jag är uppvuxen här och har varit kund i alla tider. Så det är verkligen jättetråkigt. Folk handlar kanske på nätet nu, men förr i tiden var det till  Thernlunds man gick för att handla sina kläder. Lidingö behöver en välsorterad herrbutik med kvalitetskläder, med ett urval även för märkesintresserade. De har alltid haft kläder som passat mig. Nu är jag pensionär och det är inte så ofta jag behöver ny kostym, säger han.

Thernlunds i konkurs. Mitt i träffar kunder vid butiken på Stockholmsvägen 38 på Lidingö. Carina Hellman är också besviken. – Min man har alltid varit kund här. De hade en kille som jobbade här från att han var 15 år i stort sett tills han gick i pension. Det var min mans favorit bland personalen. Han drog hit mycket kunder. Det är många Lidingöbor som är ledsna. Nu har vi bara Dressman kvar.

ANNONS

Carina Hellman.  Foto: Christian Lärk

Lidingöbon Carina Hellman är också besviken.

– Min man har alltid varit kund här. De hade en kille som jobbade här från att han var 15 år i stort sett tills han gick i pension. Det var min mans favorit bland personalen. Han drog hit mycket kunder. Det är många Lidingöbor som är ledsna. Nu har vi bara Dressman kvar.

Anrika Thernlunds har gått i konkurs