Många reaktioner på farlig väg

En läsare som hört av sig berättar att hon själv vid ett tillfälle fick ställa sig på bromsen för att inte frontalkrocka med en bil som kommit över i fel körbana på ombyggda Saltsjöbadsleden. (Arkivbild)
En läsare som hört av sig berättar att hon själv vid ett tillfälle fick ställa sig på bromsen för att inte frontalkrocka med en bil som kommit över i fel körbana på ombyggda Saltsjöbadsleden. (Arkivbild)
Några har varit nära att frontalkrocka, andra känner fasa när de kör på vägen och någon kallar den en ”dödsfälla”.

En mängd läsare har hört av av sig efter artikeln om den ombyggda Saltsjöbadsleden, sträckan Fisksätra – Saltsjöbaden.

Här är några av era synpunkter – och egna upplevelser.

”Borde finnas skyltar om mötande trafik. Man kan tro att mötande trafik kör på andra sidan räcket! Vägen känns trafikfarlig. Finns inget väjningsutrymme. Helst borde vägen återställas till ursprungligt skick.”

”Bra att ni tar upp Saltsjöbadsledens nya cykelbana. Kan tro att många har synpunkter på den. En av de värsta konsekvenserna med den smala (och faktiskt enda vägen till/från Saltsjöbaden) är ju att vid hinder på vägbanan eller köbildning blir det omöjligt för utryckningsfordon att komma fram vilket ju kan få katastrofala konsekvenser för ett så stort område som Saltsjöbaden och Älgö nu är.”

”Bra att ni uppmärksammar problematiken och farorna med ombyggnationen. Vi har en son som liksom många andra ungdomar kör moppe. Hur har de tänkt när han max får köra 45 km/h på en 60 sträcka! …”

” Bilarna är väldigt stressade på morgonen. Olyckor kommer att hända!”

”Det var jättebra att det kom in en rapport om den vägsträckan. Själv känner jag precis som det står i artikeln, fasa för att över huvud taget vara tvungen att köra där, men något annat val finns inte.”

”Det är bara en tidsfråga innan det händer en olycka på nya vägsträckan. Den är en dödsfälla.”

”Tack för att du uppmärksammar Saltsjöbadsleden, ombyggnaden är fullständigt vansinnig och jag har själv fått tvärnita två gånger för att inte frontalkrocka. Tidigare kunde mopedbilar ligga i vägrenen för att inte störa övrig trafik, nu finns inte det alternativet och inga andra vägar att köra på.”

”Ville bara dela med mig om att exakt samma sak hände mig när jag kom körande från Saltis och närmade mig Fisksätra; plötsligt åkte en mötande bil ut och var framför mig, jag trodde vi skulle frontalkrocka, jag ställde mig på bromsen och tutade. Som tur var fick jag ingen bil i baken. Den mötande åkte snabbt in i sin körbana. Tur för man kan ju inte väja in i räcket.”

Läs även här.

Läs även här.