Många reaktioner på tornen i Marievik

De höga bostadstornen i Marievik väcker känslor. "Det hela känns som ett projekt på anabola steroider, anser medborgaren Lars Östberg.

Många har hört av sig till Lokaltidningen Mitt i efter artikeln om de föreslagna höghusen i Marievik.

En av dem är Lars Östberg från Södermalm som skriver: ”Det hela känns som ett projekt på anabola steroider – för mycket och för högt, på fel plats. Det kännetecknas av en total frånvaro av sammanhang med den innerstad man vill göra anspråk på att tillhöra”.

Andrea Irving, som tidigare har varit aktiv i frågan om skolbristen i Årstadal ställer sig helt enkelt frågan – var är skolan?

– Att det byggs inne i eller nära city är väldigt bra tycker jag. Har heller inga problem med den täta staden. Men när skolor, som är ett mycket större projekt och åtagande än förskolor, fortfarande verkar ignoreras av staden så skapar det riktigt stora problem för framtiden, anser hon.

En arkitekt som kontaktat Lokaltidningen Mitt i, stör sig på de planerade bostadstornens likartade utseende.

– Flera olika typer av arkitektkontor borde knytas till projektet, kanske ett kontor per huskropp. På så sätt skulle det bli mer variation.

Men förslaget möts även av jubel av höghusentusiaster, som anser att ”Big is beautiful”.

Planförslaget visas bland annat på stadsdelsförvaltningen vid Telefonplan. De som vill skicka in synpunkter kan göra det fram till den 29 januari nästa år.