Många reaktioner på sopstationerna

Skräpigt i Tyresö.
Skräpigt i Tyresö.
Efter Mitt i:s artikel om att Tyresö sticker ut i Stockholms län vad det gäller klagomål och åtgärder vid återvinningsstationer har många Tyresöbor reagerat på Facebook.

Milja Eldén: ”Jag tycker överlag att folk skiter i att plocka upp efter sig här är Tyresö. Skärpning invånare, vi måste värna om vår vackra kommun. Lär barnen också att kasta i soptunnan och öka antalet soptunnor och askkoppar.”

Mikael Ordenius: ”Flest ärenden per station och över 1 ärende per 1000 invånare, ingen annan kommun är i närheten.”

 Johan Ljungberg: ”Fast här ligger mycket på individen med. Vi har en fin kretsloppscentral man kan använda i Tyresö. Trots detta dumpar folk granar och andra sopor runt pappers och glasåtervinningen som inte har där att göra.”

Christer Krippa Hartzell: ”Om och när det är fullt så borde ju folk begripa att så är fallet och avvakta med att kasta sitt skräp. Men även om det inte är fullt så ställer ju vissa människotyper allt möjligt som inte går att få in i de små öppningarna (som i och för sig ska vara så av säkerhetsskäl), men alla borde defenitivt förstå att typ; en soffa, ett kylskåp eller ett bilbatteri inte går att få i och SKA inte i. Upp med övervakningskameror och bötfäll de som inte har något IQ !!! I övrigt kan man kanske tycka att det på vissa ställen skulle behövas flera kärl alternativt tömning oftare. Dessvärre har inte alla transportmöjlighet till Pettersboda så ett annat alternativ är flera hämtningar vid boendes respektive fastighet.”