Många skottlossningar i år

Kommunhuset i Tureberg träffades bland annat under en av skottlossningarna i Sollentuna i somras.
Kommunhuset i Tureberg träffades bland annat under en av skottlossningarna i Sollentuna i somras.
I slutet av oktober rapporterade medier att det aldrig hade skjutits så mycket i länet som under 2016. Sollentuna tillhörde de värst drabbade kommunerna.

Den totala siffran är 106. Kommunerna Järfälla och Sollentuna pekades ut som platser i polisområde nord där det sköts mest. I området skedde totalt 63 skottlossningar varav 24 skadades och fyra dog.

Varje skjutning ser vi allvarligt på och vi lägger stor kraft på att lösa dem

Våren 2016 från januari till juli rapporterades åtta skottlosningar i Sollentuna, året innan tre och 2014 var siffran uppe på åtta igen.
Att det skulle vara ovanligt många skottlossningar i Sollentuna i år kan inte kommunpolisen Johan Lundgren gå i god för.
– Vi har tidigare haft sju obekräftade skjutningar i offentlig miljö men det är inte uppseendeväckande fler i år, men varje skjutning ser vi allvarligt på och vi lägger stor kraft på att lösa dem, säger han.

LÄS MER: Polisen ska synas mer i Sollentuna

Dock fanns två skjutningar som stack ut i juli som inträffade två dagar i följd.
– I den ena hade man automatvapen och sköt längs en gata och vid den andra skötse tt flertal skott vid Turebergs torg, berättar han.

Kommunhuset träffades bland annat vid ena tillfället och vittnen har berättat för medier att det rörde sig om flera skottsalvor i följd.

LÄS MER: Så tycker Sollentunaborna att det ska bli tryggare