Många spelplatser i Järva för Parkteatern

Lilla kritcirkeln spelas på Husby gård i juli.
Lilla kritcirkeln spelas på Husby gård i juli.
Under torsdagen släppte Parkteatern sitt program för i sommar. Järva får besök av Parkteatern på flera olika platser.

Husbygårdsskolan, Husby gård och Akalla by är tre av dem.

De senaste åren har Parkteatern jobbat aktivt med att skapa fler spelplatser ute i förorterna för att alla ska få en chans att ta del av föreställningarna.

När årets program för i sommar presenterades under torsdagen fanns många platser i Järva med:

Eggeby gård i Tensta, Husby gård, Norra stadsparken i Rinkeby, Rinkeby torg, Spånga idrottsplats, Akalla by, Parkleken Rinken, Rinkeby, Spånga by parklek Tensta , Parkleken Erikslund, Tensta och skolgården på Husbygårdsskolan.

– Det är jätteviktigt ur en demokratisk synvinkel att Parkteatern, både som teaterform och konsertform, når personer som i vanliga fall inte besöker våra kulturinstitutioner, säger Pia Keller, kommunikatör på Parkteatern.

Först ut på programmet blir nationaldagsfirandet på Rinkeby torg, där Parkteatern är medarrangörer tillsammans med Shanta idrottsförening.

Clownen Manne kommer till Eggeby gård den 17 juni.

– Vi försöker att nå ut så mycket som möjligt och spela för barn och unga, säger Pia Keller.

Den 4-8 juli och 11-15 juli spelas Lilla kritcirkeln för de mindre barnen på Husby gård. Barn och ungdomar från området kommer att vara med i föreställningen. För de mellan 8-15 år som är intresserade av att vara med och spela teater är det informationsmöte den 27 juni klockan 13 på Husby gård.