ANNONS

(rubrik saknas)

Snart blir det tre veckors stå upp-festival i Stockholm. Både svenska och internationella komiker kommer till nya Stand up for Stockholm. En av dem är Petra Mede.

– Inget slår live, säger hon.
ANNONS

Stand up for Stockholm är helt ny internationell humorfestival. Under tre helger får publiken se några av världens mest kända komiker, till exempel Whitney Cummings och Stephen Merchant, som skapade The Office med Ricky Gervais.

Från Sverige medverkar bland andra Sissela Benn och Brommabon Petra Mede.

Den sistnämnda intar nu på lördag scenen på Rival vid Mariatorget. Hon har inte gjort något live på ett bra tag och tycker därför att det ska bli extra roligt.

– Jag ser festivalen som ett avstamp för mig, eller ett återkliv, eller ett dyk, ett återdyk in i humorvärldens bassäng. Hoppas att den inte är torr, säger Petra Mede.

Genom sina språkstudier har hon lärt sig hur man för fram budskap retoriskt och hur man kan luras och finta med språket. Det hoppas hon också få fram under stå up-festivalen.

– Jag vill att humor alltid ska förmedla att det inte är någon viss typ av person som ska uppskatta den. Att alla får tycka och tänka vad de vill – humor är anarki, ­säger Petra Mede.

Hon ser fram emot att få träffa andra berömda svenska och utländska komiker, inte minst Stephen Merchant.

– Jag tror att komiker generellt gillar humorfestivaler, där man träffar många gelikar. Annars är komikerlivet ganska ensamt. Man står ensam på scen och reser själv, skriver Petra Mede i ett mejl där hon svarar på Lokaltidningen Mitt i:s frågor.

Petra Mede tror starkt på stand up på scenen – även om det råder hård konkurrens från tv och You-tube.

ANNONS

– Men det finns inget som slår live, säger hon.

Mikael Tillman, som arrangerar festivalen, berättar att Stand up for Stockholm är resultatet av samarbete med humorfestivaler i Oslo, Trondheim, Antwerpen och Reykjavik.

– Det har gjort det möjligt för oss att ta hit de största internationella komikerna, säger han.

Petra Mede har inte gjort något live på ett tag, och ser fram emot att stå på scenen.

Fakta

Många stjärnor uppträder

Med start nu på fredag anordnas för första gången festivalen Stand up for Stockholm.

Huvudscen blir Rival vid Mariatorget.

Bland de gästande komikerna finns Whitney Cummings och Jim Breuer samt svenska namn som Kristoffer Appelquist, Sissela Benn och årets nykomling 2014 Lisa Eriksson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.