ANNONS

Många synpunkter på bygge i Fågelsångsparken

Här i Fågelsångsparken vill kommuen bygga en modulskola.
Här i Fågelsångsparken vill kommuen bygga en modulskola.
Ett 40-tal synpunkter har nu kommit in till kommunen angående förslaget att bygga en evakueringsskola i Fågelsångsparken. Som lokaltidningen Mitt i tidigare har berättat är många emot bygget och vill bevara parken.
ANNONS

Fram till idag, den 3 maj, har alla som velat kunna lämna in sina synpunkter på modulbygget i Fågelsångsparken. Och det är det många som velat. På registraturet på Miljö- och byggnadskontoret uppskattar man att det kommit in fyra-fem synpunkter om dagen de senaste veckorna. Totalt handlar det om ett 40-tal synpunkter.

Bakgrunden till förslaget att bygga en modulskola i Fågelsångsparken är att kommunen ska rusta upp fyra av de kommunala skolorna de närmaste åren. Från början var det tänkt att alla skolorna i tur och ordning skulle utnyttja den tillfälliga skolbyggnaden medan deras ordinarie skola byggdes om eller revs. Men på Tegelhagens skola hade ett förslag på en annan lösning redan utlovats och det bestämdes att skolan skulle få en lokal evakuering i närområdet i stället. Moduler kommer att byggs på Edsviksvägen respektive en fotbollsplan. Tegelhagens skola evakueras redan till hösten 2016.

Men tre skolor är kvar som behöver någonstans att ta vägen medan deras skolor byggs om eller rivs: Töjnanskolan, Gärdesskolan och Eriksbergsskolan.

Modulskolan är tänkt att rymma 700 elever och stå i Fågelsångsparken som längst i 15 år.

Tanken är att den, om det tillfälliga bygglovet går igenom, ska stå klar för inflyttning i juni-augusti 2017.

Men många är alltså emot bygget och vill ha kvar parken.

”Vi har kopplat in jurister och förbereder oss för strid” sa Torbjörn Beite, en av de boende i närområdet, till Lokaltidningen Mitt i anslutning till ett informationsmöte som hölls i mitten av april. ”Vilka bevekelsegrunder har man för att bygga en skola i en av de mest centrala parkerna i Sollentuna?” undrade han också.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.