ANNONS

Många vill bättra på sina simkunskaper

I år arrangerar Bro simhall för första gången sommarsimskola. Tanken är att fler barn i kommunen ska lära sig simma 200 meter innan de obligatoriska simtesterna i årskurs 6.
ANNONS

– Vi bestämde oss att ordna en sommarsimskola för att fler elever ska få möjlighet att nå målen och få slutbetyg i idrott i årskurs 6, säger simhallschefen Jessica Constantinou.

– Egentligen blir det en förlängning av skolsimskolan som vi har under terminerna. Men vi har inte hunnit med alla elever och det är bättre att så många som möjligt lär sig det de ska kunna redan i årskurs 4-5.

Tidigare år har det inte funnits någon sommarsimskola i Upplands-Bro. För att få ut information till alla elever har skolorna i kommunen hjälpt till.

– De har varit positivt inställda till att förmedla informationen, säger Jessica Constantinou.

Och intresset för simskolan är stort.

– Det är så gott som fullbokat. Vi har några få platser kvar för de som inte har någon vattenvana alls. Alla grupper för de som kan simma upp till 25 meter är fyllda, säger Jessica Constantinou.

I år finns 85 platser simskoleelever från 8 år. Men redan nästa år planerar simhallen att utöka antalet platser till 150.

– Vi behöver ligga steget före så att vi inte behöver ha så mycket stödundervisning i årskurs 6, säger Jessica Constantinou.

ANNONS