ANNONS

Många vill ge lammen namn

Salmiak och Lakrits, Schack och Matt eller Maj och Fina. Namnförslagen på de söta lammen i Bandängens parklek har ramlat in.
ANNONS

Vi bad er läsare om hjälp att hitta på namn till de söta lammen på Bandängens parklek. Och namnförslagen har rasat in. Ett 30-tal namnförslag kom in under bara några dagar.

Många barn vill ge namn åt lammen, men även en hel del vuxna.

Vad sägs om Salmiak och Lakrits, Holly och Polly eller Sotis och Vitas? En hel del namn är med glimten i ögat som Schack och Matt, Kung och Fu eller Bingo och Poker. Det finns också många mer traditionella flicknamn som Maj och Fina, Lena och Anna eller Isa och Bella.

Victor 5 år föreslår att lammen skall heta Johanna, som hans lillasyster, och Lilly, som flickan som han ska gifta sig med när han blir stor.

– Det är jätteroligt att det har kommit in så många förslag. Jag har tittat på dem och det är många roliga, jag har redan några favoriter. Jag gillar Tjorven och Skrållan och Maj och Fina, säger Alexandra Lioudvig, som arbetar på Bandängens parklek.

Den här veckan träffas de fyra som arbetar på Bandängens parklek och då bestämmer de vilka namn det blir.

– Vi får göra en omröstning, säger Alexandra Lioudvig.

Under tiden kallas lammen för Den stora och Den lilla. De får nu komma ut i den stora hagen när någon har koll på dem så att de inte smiter. Och de har redan hunnit utveckla lite olika karaktärer.

– Den mindre är lite blygare och vågar inte riktigt komma fram. Den större vågar mer och barnen kan klappa henne, säger Alexandra Lioudvig.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.