Många ville bidra till grill åt de äldre

Dofter från grillen hör sommaren till.
Dofter från grillen hör sommaren till.
I sommar får de gamla på Siggebogården äntligen en rejäl grill.

Många Lidingöbor har engagerat sig i grillen, något som gör enhetschefen Majden Canborn glad.

Många av de 127 pensionärer som bor på Siggebogården tycker om att grilla under ljumma sommarkvällar. Hittills har de hållit till godo med små klotgrillar, som har hunnit bli gamla.

Men nu har det kommunala äldreboendet i Torsvik köpt en sprillans ny och rejält tilltagen kolgrill.

– Det ska bli jättemysigt! Jag gillar själv att grilla på sommaren och jag vill att de som bor här också ska kunna göra det, säger enhetschefen Majden Canborn.

En som också såg behovet av en ny grill var fastighetsskötaren Patric Ahlnér. För en tid sedan lade han ut en förfrågan på Facebookgruppen ”Sälj lokalt på Lidingö”. Där undrade han om någon ville skänka en kvalitetsgrill till Siggebogården.

”Det vore fantastiskt roligt att kunna erbjuda våra boende lite trevliga grillkvällar med stil”, skrev han.

Och han blev bönhörd. Någon grill damp förvisso inte ner, men många Lidingöbor ville bidra till en grill och började föra över pengar. Nära 2 900 kronor kom snabbt in från över 20 personer – något han inte hade tänkt sig.

– Det bara rasslade till. Jag blev verkligen överrumplad, säger han.

Patrick Ahlnérs initiativ var jättefint, tycker Majden Canborn, som berömmer Lidingöbornas generositet.

– Det är helt fantastiskt att så många blev engagerade och ville skänka en slant, säger hon och tillägger:

– För många år sedan skänkte en anhörig en fontän till ett hospice i Hög­sätra, men något så här stort har jag inte mött tidigare.

Nu var det dock så att Siggebogårdens ledning och fastighetsskötaren gått om varandra – gården hade redan beslutat att köpa en grill för 3 000 kronor ur sin egen budget. Pengarna lämnades således tillbaka.

– Men tänk att så många brydde sig! Kanske tyder det på nya tider med ett nytt sätt att se på våra grannar, säger Majden Canborn.