ANNONS

Mångfald med ljusborg Stadshuset piffas upp

Stadshustrappan lystes upp av ett budskap om mångfald. läsarbild
Stadshustrappan lystes upp av ett budskap om mångfald. läsarbild
ANNONS

Förra veckan lystes Stadshustrappan upp av en massa färgglada ljuslyktor som ställts i formen av ett hjärta.

Det var ett sätt att framhäva mångfald bland Lidingös förskolebarn.

Flera av öns förskolepedagoger har gått en kurs om flerspråkighet och mångkulturella förskolor. En del av kursen bestod i att barnen skulle göra lyktor med ett budskap om mångfald. Lotta Blomgren, förskolepedagog på Nallebjörnens förskola, är en av dem som gick kursen.

– Vi får ju allt fler språk i förskolorna och nu lär vi oss hur vi ska bemöta alla som kommer på ett värmande sätt, även fast vi inte kan alla språk, säger hon och fortsätter:

– Tanken med lyktorna var att få fram en bild av mångfalden. Det blev väldigt uppskattat av alla som passerade och barnen har sett på bild hur det blev och tycker att det är jättekul att ha varit med om det här.

Att stadshuset ska piffas upp skrev Mitt i Lidingö om redan i oktober. Nu har frågan varit uppe i kommunfullmäktige – som sa ja till en ombyggnad.

Stadshuset är i så dåligt skick att arbetsmiljön påverkas. Det läcker in vatten och ut värme och ventilationen fungerar inte på vissa platser. Under våren har staden därför utrett hur detta ska åtgärdas på bästa sätt.

Kommunfullmäktige beslutade i förra veckan att inte bara renovera utan att även bygga om delar av stadshuset och flytta in stadsbiblioteket, riva murarna mot centrum och försöka göra platsen mer inbjudande för Lidingöborna.

Centerpartiet reserverade sig mot förslaget medan Miljöpartiet sa ja men med ett tillägg om att stadshuset skulle bli klimatsmart.

ANNONS

Kostnaden blir cirka 287 miljoner kronor. Ombyggnaden tros kunna starta 2017 och beräknas ta två till tre år att genomföra .

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.