ANNONS

Mångmiljonsatsning ska lyfta Johannesdals BP

Om några år ligger det konstgräs på Johannesdals BP.
Om några år ligger det konstgräs på Johannesdals BP.
Johannesdals BP ska få konstgräs. Dessutom ska en löparbana, längdhoppsbana och en läktare anläggas vid planen.
Upprustningen blir ett lyft både för Söderholmsskolan och idrottsföreningar i Vårberg.
ANNONS

Upprustningen ska starta under 2019 och väntas vara klar ett eller ett par år senare. Då får skolbarnen i området en betydligt mer uppdaterad idrottsplats än nu. Dagens 11-mannaplan med grus är då utbytt mot en konstgräsplan för 7-mannaspel. Dessutom blir det alltså längdhoppsbana, löparbana och en enkel gradängläktare – allt för en kostnad av 17 miljoner kronor.

Tanken är att Söderholmsskolan, som ligger alledeles intill, ska använda idrottsplatsen under dagtid.

Emilia Bjuggren (S) Foto: Pressfoto

– Men även föreningslivet ska förstås kunna använda den, och dessutom blir det en bra yta för spontanidrott, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Idrottsnämnden väntas klubba beslutet vid sitt möte den 21 juni. En viktig anledning till det är Fokus Skärholmen. Vårbergsborna kommer att bli tusentals fler i takt med att byggplanerna förverkligas. Då behövs bra idrottsplatser.

Sedan tidigare finns ett beslut om en rejäl upprustning av Vårbergs IP. År 2021 ska en ny multihall för idrott, en ny teknikhall för fotboll och en fritidsgård finnas här. Dessutom ska Vårbergs IP få tre konstgräsplaner (två 11-spelsplaner och en 7-spelsplan) redan under 2017, och en rundbana för skolidrott.

Satsningen på Vårberg är också ett sätt att minska hälsoklyftan mellan olika områden i Stockholm, betonar Emilia Bjuggren.

– Vi har varit tydliga med att vi vill få upp den fysiska aktiviteten bland unga i områden där föreningslivet inte är så starkt, säger hon.

ANNONS